Feng Shui în casă: ce principii trebuie să respecți în amenajare

Feng Shui în casă: ce principii trebuie să respecți în amenajare

 

 

Feng Shui reprezintă arta echilibrului și a armoniei, principiile sale fiind practicate încă din cele mai vechi timpuri sub diverse forme. Se spune că dacă îți faci ordine atât în viață, cât și în casă, energiile pozitive și norocul nu vor întârzia să apară. Dacă liniștea emoțională și psihică poate necesita ceva mai multă muncă pentru a fi atinsă, atunci când vine vorba despre locuință, lucrurile se pot îndeplini mult mai rapid. 

 

Unele dintre schimbările aparent banale pot avea un impact major asupra felului în care decurge ziua ta, dar și al stării de spirit. Ține minte că acestea pot funcționa numai dacă te asiguri că ai scăpat de obiectele inutile din jur, deoarece Feng Shui promovează simplitatea și puterea elementelor naturii. Atunci când îți amenajezi locuința, ia în considerare să:

  • Folosești obiecte specifice de decor

Probabil una dintre cele mai simple metode prin care poți aduce beneficiile artei echilibrului în casa ta este folosirea unor obiecte de decor din sfera Feng Shui. În funcție de stilul pe care l-ai ales, vei avea mai multe opțiuni disponibile, fiecare având o însemnătate aparte. Ai grijă să te documentezi un pic înainte de a folosi un astfel de produs, acesta putând să aibă influențe foarte puternice. 

 

Dacă îți dorești prosperitate financiară, de exemplu, poți opta pentru o statuetă elefant cu trompa ridicată și cu piciorul pe o grămăjoară de bani. Aceeași statuetă care prezintă și o broască pe spatele animalului va contribui la bunăstarea familiei și a fertilității în cuplu. O idee bună este să încerci și o amuletă în formă de potcoavă aurie, care este deja recunoscută pentru capacitățile sale. Se crede că aceasta are puterea de a aduce noroc posesorului, dar și membrilor familiei. 

  • Practici aromaterapia 

Deoarece Feng Shui îmbină echilibrul elementelor naturii pentru a oferi liniște și energii pozitive, acesta poate fi sporit prin practici complementare. Aromaterapia este un procedeu care are ca scop purificarea aerului și oferirea unor vibrații cu putere tămăduitoare. Cu ajutorul unor bețișoare parfumate poți împrospăta atmosfera din casă, în timp ce te relaxezi și îți protejezi gândurile și simțurile.  

  • Ai măcar o plantă verde 

Potrivit experților Feng Shui, în fiecare casă ar trebui să existe măcar o plantă verde. Aceasta va atrage toate energiile negative pe care le poți aduce din exterior și va contribui la purificare aerului. Este important să o așezi în camera în care petreci cea mai mare parte a timpului, de preferat lângă o fereastră. Dacă ai posibilitatea, poți poziționa una în fiecare încăpere. 

  • Poziționezi corect oglinzile 

Oglinzile sunt unele dintre cele mai puternice obiecte din spectrul Feng Shui. Pentru a evita alungarea norocului din casă, acestea nu trebuie amplasate în fața ușilor sau a patului din dormitor. Folosește o busolă pentru a afla corect punctele cardinale din fiecare cameră și poziționează oglinzile în zonele de sud, est și sud-est. 

 

Sursa: Shutterstock 

  • Găsești colțul dragostei 

Colțul dragostei reprezintă în accepțiunea Feng Shui zona de Sud-Vest a dormitorului, acesta ocupând, de regulă, o poziție între 202.5°-247.5° pe busolă. Odată ce l-ai găsit, îl poți decora cu obiecte specifice pentru atragerea dragostei și armoniei în viața ta amoroasă. Fiind puternic influențat de energia Qi, el va rezona alături de pietre semiprețioase, tablouri din lemn care sporesc iubirea sau chiar de amulete cu șnur roșu

 

Dacă te afli în situația în care nu ai un partener și vrei să îți găsești sufletul pereche, este indicat să folosești câte două obiecte de decor identice ori un simbol dual. Poți opta pentru tablouri din trei bucăți sau pentru statuete cu rațe, cocori sau dragoni în stil Phoenix

  • Optezi pentru paleta de culori potrivită

În ceea ce privește cromatica pe care ar trebui să o aibă casa ta sau măcar obiectele folosite la amenajare este recomandat să optezi pentru nuanțe calde. Galben, bej, roz sau verde sunt numai câteva dintre culorile pastelate pe care le poți folosi, acestea putând fi regăsite cu ușurință în natură. 

 

Amenajările interioare în stil Feng Shui nu ar trebui să fie complicate dacă iei în considerare principiile pe care se bazează această cultură. Ține cont să respecți curățenia casei și ordinea obiectelor pe care le folosești, punând deoparte lucrurile care nu îți sunt necesare. Arta echilibrului și a energiilor pozitive își va face prezența în casa și în viața ta numai dacă îi faci loc - prin ordine și liniște. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!